10 Kasım 2015 Salı

DÜĞÜN ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Düğün Çorbası -
  MALZEMELER : 10 su bardağı et suyu,  2-3 parça haşlanmış kuzu eti, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı un, 2 tane yumurta, 2 tane limon, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine et suyu boşaltılıp, kaynatılır. Bir kâseye; yumurta kırılır. Limon suyu ile un ilave edilerek, karıştırılır. Et suyundan da azar azar eklenerek, ezilir. Ezilince, kaynamakta olan et suyuna boşaltılır. Sürekli karıştırılarak, pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlanmış kuzu etleri, küçük parçalar halinde doğranır veya didilir. Çorba kıvam alıp pişince, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sos tavasında, yağlar ısıtılır. Isınınca, etler ilave edilir. 1-2 karıştırılır. Kırmızı biber serpilir. Hazırlanan çorbanın üzerine dökülür. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. * İsteğe bağlı olarak, karabiber de serpilebilir.   Afiyet olsun.                                                                
- Düğün çorbası -
- Düğün çorbası -
- Düğün çorbası -