MALZEMELER : 4 tane domates, 1 çorba kaşığı irmik, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı su, tuz SÜSLEME İÇİN; Taze nane HAZIRLANIŞI : Tencereye, un ve yağ koyulur. Un, kokusu çıkıncaya kadar, hafif ateşte kavrulur. Süt yavaşça eklenerek, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırılır. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarılan ve rendelenen domates ile su ilave edilir. Kaynamaya başlayınca, irmik ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır. Tuzu ayarlanır. Çorba blenderden geçirilerek, tekrar bir taşım daha kaynatılır. Taze nane yaprakları ile süslendikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder