MALZEMELER : 300 gr. ıspanak, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı yoğurt, 1 tane yumurta sarısı, yeterli miktarda karabiber ve tuz HAZIRLANIŞI : Ispanak, bol su ile yıkanır ve haşlanır. Suyu süzdürülür. İnce ince kıyılır. Çorba tenceresinde, tereyağı hafifçe pembeleştirilir. Un ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca, kıyılmış ıspanaklar, pirinç ve su ilave edilir. Ağır ateşte pişirilir. Pirinçler pişince, cam kâsede çırpılmış yumurta sarısı ile yoğurt ilave edilir. Karıştırılır ve çorba ateşten alınarak, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder