MALZEMELER : 1 demet tere, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı buğday unu, 6 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı kaymak, 1 çay kaşığı toz şeker, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Tere ayıklanır. Bol su ile yıkanır ve suyu süzdürülür. İnce ince doğranır. Çorba tenceresine 1 çorba kaşığı tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Un ilave edilir ve un pembeleşinceye kadar karıştırılarak, kavrulur. Süt ve kalan 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edilerek, bir taşım kaynatılır. Tavuk suyu, kaymak ve şeker de ilave edilerek, 15 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder