30 Temmuz 2017 Pazar

TIKLİYE ÇORBASI - URFA - BİRECİK MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Tıkliye Çorbası -

   MALZEMELER :  500 gr. kuşbaşı et ( 300 gr. da olabilir ), 1 su bardağı nohut, 1 çay bardağı pirinç, 3 çorba kaşığı sıvı yağ  TERBİYESİ İÇİN; 1 yumurta, 1 kâse yoğurt ( tercihen süzme yoğurt ),  1 su bardağı süt, yeterli miktarda karabiber ile tuz   ÜZERİ İÇİN; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI : Nohut yıkanır ve akşamdan ıslatılır. ( su içinde bekletilir ) Ertesi gün, nohudun suyu süzülür. Tekrar yıkanıp, çorba tenceresine koyulur. Yıkanmış kuşbaşı etler ilave edilir. Üzerlerini yaklaşık 4 parmak geçecek kadar su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Etler pişince, yıkanmış pirinçler ilave edilir ve pirinçler pişinceye kadar kaynatılır.  TERBİYESİ İÇİN; Yoğurt, yumurta, süt, karabiber ve tuz iyice karıştırılır. Ateş kısılır. Çorbanın suyundan bir iki kaşık ilave edilip, tekrar karıştırılarak ılındırılan çorba terbiyesi, yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınır.  ÜZERİ İÇİN; Sos tavasında tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilir ve karıştırılır. Ateşten alınarak, pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                          
- Tıkliye Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder