28 Eylül 2015 Pazartesi

KEMİK SULU SOĞANLI ŞEHRİYE ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 4 çorba kaşığı şehriye, 6 su bardağı kemik suyu, 1 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı sıvı yağ, 2-3 dal maydanoz, yeterli miktarda karabiber ve tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir ve orta hararetli ateşte, hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Un serpiştirilip, karıştırılır. Kemik suyu boşaltılır. Tuz serpilir. Kaynayınca, şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler pişince, ateşten alınır ve süt ilave edilir. Servis kabına boşaltılır. Maydanoz yaprakları iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır ve pişen çorbanın üzerine serpiştirilir. İsteğe bağlı olarak, karabiber serpilebilir. Hazırlanan soğanlı şehriye çorbası, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder