|
- Portakal sulu kereviz çorbası - |
MALZEMELER : 2 tane arpacık soğanı, 2 tane kereviz, 3 su bardağı tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı portakal suyu, yarım limonun suyu, yarım çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN: Küçük bir dal kereviz yaprağı HAZIRLANIŞI : Arpacık soğanları ayıklanıp yıkanır. Kerevizin kabukları soyulur ve yıkanır. Limonlu su içine doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte hafifçe ısıtılır. Arpacık soğanları ilave edilir. 1-2 çevrilerek, hafifçe kavrulur.Un serpiştirilir. Doğranan kerevizler ilave edilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra üzerine tavuk suyu ile süt boşaltılır. Karabiber serpilir ve kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kerevizler yumuşayınca, ateşten alınır. Blenderden veya süzgeçten geçirilerek, pişen çorba malzemeleri ezilir. Tekrar orta hararetli ateşe koyulan çorba 1-2 taşım kaynatılır. Kıvam alınca, ateşten alınır. Portakal suyu ilave edilip, karıştırılır. Tuz serpilir. Karıştırıldıktan sonra servis kabına boşaltılır. Üzerine küçük bir dal kereviz yaprağı koyulur ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. * Çorbaya 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi de ilave edilebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder