13 Eylül 2016 Salı

KIYMALI YAŞ TARHANA ÇORBASI - ZONGULDAK MUTFAĞI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Kıymalı yaş tarhana çorbası -
  MALZEMELER :  2 çorba kaşığı yaş tarhana, 4 su bardağı et suyu, 1 tane küçük boy kuru soğan, 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı kavrulmuş kıyma, 1-2 dal dereotu veya maydanoz, yeterli miktarda tuz, kırmızı pul biber ve kuru nane   HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine yaş tarhana, et suyu, tuz koyulur. Tel çırpıcı ile karıştırılarak, orta hararetli ateşte pişirilir. Kuru soğan küçük küpler halinde doğranır. Sos tavasına tereyağı ile zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, pembeleştirilir. Salça ilave edilir. Kavrulmuş kıyma ile ince kıyılmış dereotu veya maydanoz koyulup karıştırılır ve az bir miktarı çorba süslemesi için ayrıldıktan sonra pişmekte olan yaş tarhana çorbasına ilave edilir. Karıştırılır ve bir taşım kaynatıldıktan sonra çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kâsesine boşaltılır. Üzeri; ayırdığımız kıymalı sos ile süslenir. İsteğe bağlı olarak üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber de serpilebilir. Hazırlanan yaş tarhana çorbası, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.     * Yaş tarhana için Sevim hanıma teşekkür ederim.                                                                                                                
- Kıymalı yaş tarhana çorbası -
- Kıymalı yaş tarhana çorbası -
- Kıymalı yaş tarhana çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder