9 Ekim 2013 Çarşamba
YOĞURT SULU ÇITIR MISIR EKMEĞİ - ÇORBA YANI EKMEKLERİ - ( 6-8 kişilik )
* MALZEMELER : 1 su bardağı yoğurt suyu, yarım su bardağı zeytinyağı, çay kaşığının ucu ile karbonat, koyu boza kıvamı olacak miktarda sarı mısır unu, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Tüm malzemeler karıştırılıp yoğrularak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutulur. Elde edilen hamur, avuç içinde yassılaştırılarak, yağlanmış fırın tepsisine 1cm kalınlığında yayılır. İşaret parmağı ile hamurun üzerine, enlemesine ve boylamasına çizgiler çizilip, kare veya dikdörtgen parçalar oluşturulur ( bıçak kullanılmaz ). Üzerine birşey sürülmeden, önceden 170 C derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Parmak ile çizilen çizilerden koparılarak elde edilen kare veya dikdörtgen parçalar, servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık olarak servis yapılır. * 2. servis şekli : Pişirilen yoğurt sulu çıtır mısır ekmeği, fırından çıkar çıkmaz lokmalık parçalara bölünerek, kase içine koyulur. Üzerine, 1 kaşık tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Ekmeğin sıcaklığı ile tereyağı erir. Üzerine, iri dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. İstenirse, 1 tatlı kaşığı toz şeker de serpilebilir. 2. servis şekline Karadeniz Yöresi ' nde '' Zumur '' adı verilir. Hazırlanan çorba eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun '' Bu özel ve güzel tarif için, komşum Hürriyet hanıma çok teşekkür ederim. ''
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder