19 Eylül 2013 Perşembe
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ACURLU YAZ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Soğuk Çorba -
MALZEMELER : 1 tane büyük boy acur, 1 kâse yoğurt, 3-4 dilim kavun, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tutam tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çorba kaşığı yerfıstığı, 8 dilim ince doğranmış acur, 1 çay kaşığı toz tarçın, 2 çay kaşığı toz şeker, 4 tane çubuk tarçın HAZIRLANIŞI : Acur, yıkanıp kurulandıktan sonra iki ucu kesilerek çıkartılır. Birkaç parçaya ayrıldıktan sonra boylamasına kesilerek, çekirdekleri çıkartılır. Çekirdekleri çıkartılmış kavun dilimleri ile birlikte, blendere koyularak, öğütülür. Uygun büyüklükte cam kâseye boşaltılır. Yoğurt ve bir tutam tuz ilave edilerek, karıştırıldıktan sonra buzdolabına koyulup, en az 2 saat bekletilerek, soğutulur. Soğuyunca, buzdolabından çıkarılır. 4 çorba kâsesine pay edilir. ÜZERİ; Kabukları soyulup, 2 parçaya ayrılmış yerfıstığı, acur dilimleri ile süslenir. Toz tarçın ile toz şeker karışımı serpiştirilir. Çubuk tarçınlar, çorba kâselerindeki çorbaya batırılır. Şekilli buz parçacıkları eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder