9 Ekim 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PATATESLİ HAVUÇ ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 tane patates, 2 tane havuç, 1 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çay bardağı rendelenmiş tuzsuz keçi tulum peyniri, 2-3 dal dereotu  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Havucun üzeri bıçak ile kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğanlar ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. doğranmış havuçlar ilave edilerek, 2 dakika kavrulur. Küçük küçük doğranmış patatesler ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Sebzeler hafifçe kavrulunca, ılık içme suyu boşaltılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş pirinçler ilave edilip, karıştırılır. Pirinçler pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilir. Çorba tenceresi tekrar orta hararetli ateşe koyulur. Karıştırılarak kaynatıldıktan sonra ateş kısılır. Yoğurt ile un çırpılarak, çorbanın terbiyesi hazırlanır. Çorbaya yavaş yavaş ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Çorba kıvam alıncaya kadar ( yaklaşık 30 dakika ) kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Çorba, çorba tabaklarına veya kâselerine pay edilir. ÜZERLERİNE ; Rendelenmiş tuzsuz keçi tulum peyniri serpiştirilir. Birkaç sap dereotu yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır ve hazırlanan çorbanın üzerine serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder