|
- Sevgi ' nin spesyal Van otlu peynirli taze bakla çorbası - |
MALZEMELER : 200 gr. taze bakla, 6 dal taze soğan, 2 diş sarımsak veya 1 dal taze sarımsak, yarım demet dereotu, 1 çorba kaşığı un, yarım limon, 1 su bardağı et suyu veya sebze suyu, 3 su bardağı içme suyu, 100 gr. Van otlu peyniri, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; İnce kesilip, şekillendirilmiş birkaç parça Van otlu peyniri, 4 tatlı kaşığı mayonez HAZIRLANIŞI : Taze bakla ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra kararmaması için üzerine yarım limonun suyu sıkılarak, karıştırılır. Un serpiştirilerek, un ile beraber tekrar karıştırılır. Taze soğanlar ayıklanır. Yıkanıp kurulandıktan sonra 1-2 cm. uzunluğunda doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur. Birkaç parça halinde doğranır. Dereotu iyice yıkanıp kurulandıktan sonra doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte kızdırılır. Kızınca içine, sarımsaklar, taze soğanlar, karabiber ve tuz koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, sarımsak ve taze soğanlar hafifçe sararacak şekilde kavrulur. Doğranmış taze baklalar ilave edilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra et suyu ile içme suyu boşaltılır. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, baklalar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır. Baklalar yumuşayınca, ateşten alınır. Doğranmış dereotu ilave edilir. El blenderi veya mutfak robotu ile ezilir. Tekrar orta hararetli ateşe koyularak, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. 50 gr. Van otlu peyniri rendelenerek veya ufalanarak, çorbaya ilave edilip, karıştırılır ve çorba, çorba tabaklarına pay edilir. ÜZERİNE ; Mayonez sıkılır. İnce kesilip şekillendirilmiş, Van otlu peyniri ile süslenen çorba, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sevgi ' nin spesyal Van otlu peynirli taze bakla çorbası - |
|
- Sevgi ' nin spesyal Van otlu peynirli taze bakla çorbası - |
|
- Sevgi ' nin spesyal Van otlu peynirli taze bakla çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder