|
- Ispanaklı cevizli ıspanak kökü çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane küçük kuru soğan, 8 tane ıspanak yaprağı, 4 tane ıspanak kökü, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı süt, 3 su bardağı ılık içme suyu, 1 tane kesme şeker, yarım çay kaşığından az taze çekilmiş her renkten karabiber, yarım limonun suyu ÜZERİ İÇİN; İri parçalar halinde ceviz içi, ıspanak kökü HAZIRLANIŞI : Kuru soğan, ince ince çentilir. Çorba tenceresine koyulur. Zeytinyağı, tereyağı, kesme şeker, bir tutam tuz, karabiber ilave edilir. Tencere, orta hararetli ateşe oturtulur. Ispanak yaprakları ve ıspanak kökleri iyice yıkanarak temizlenir. Ispanak yaprakları, çok ince doğranır. Tenceredeki soğanlar biraz kavrulunca, ıspanak kökleri ilave edilir ve tahta kaşık ile karıştırılarak kavrulduktan sonra bir tabağa çıkartılıp, bekletilir. İnce kıyılmış ıspanaklar ilave edilerek, tahta kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Tencereye, un ilave edilerek, 4-5 dakika karıştırılarak, kavrulur. Limon suyu ilave edilir. Ilık içme suyu ve süt ilave edilip karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Kaynayınca ateş kısılır. Karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte 5 dakika daha pişirilerek, ateşten alınır. 5-10 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak, dinlendirildikten sonra çorba tabaklarına veya kaselerine sıcak veya ılık servis yapılır. Her tabağa bir tane ıspanak kökü koyulur. Çorbanın üzerine, iri parçalar halindeki ceviz içi ilave edilir. İstenirse, çorbanın üzerinde, kırmızı toz biber de kullanılabilir. Afiyet olsun. * 2. çorba üzeri süslemesi olarak; süzme yoğurt, 1 çorba kaşığı içme suyu ile çırpılarak, çorbanın üzerine, çember şeklinde kaşık ile ilave edilir ve bıçağın ucu ile şekil verilir.
|
- Ispanaklı cevizli ıspanak kökü çorbası - |
|
- Ispanaklı cevizli ıspanak kökü çorbası - |
|
- Ispanaklı cevizli ıspanak kökü çorbası - |
|
- Ispanaklı cevizli ıspanak kökü çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder