2 Ekim 2011 Pazar
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - Taze Biberiyeli, Sütlü, Kırmızı Soğan Çorbası - - Sütlü, Unlu, Otlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 tane kırmızı kuru soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kıyılmış taze biberiye, 4 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 1 tutam kimyon, 1 tutam karabiber, 1 çorba kaşığı un, yeteri kadar tuz ÜZERİNE ; Peynirli kızartılmış ekmek, soğan çemberi, 1 - 2 tane biberiye yaprağı HAZIRLANIŞI : Soğanlar, yemeklik doğranır. Tencerede tereyağı ve zeytinyağı eritilir. Un koyulur ve sürekli karıştırılarak, un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Doğranmış soğanlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Biberiye koyulur. Soğanlar, şeffaflaşıncaya kadar, karıştırılarak kavrulur. Tuz, karabiber, kimyon koyulup, süt ve su da ilave edilerek, soğanlar yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte kaynatılır ve ateşten alınır. Ilınınca, el blenderinden geçirilip, tekrar tencereye boşaltılarak, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Üzeri; peynirli kızartılmış ekmek, soğan çemberi ve bir kaç tane biberiye yaprağı ile süslenerek, servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder