14 Eylül 2013 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KUSKUSLU YABANİ SEMİZOTU ÇORBASI - ( 6 Kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 250 gr. yabani semizotu, 7 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı kuskus, 1 tane limon, 2 tane kesme şeker, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı ev usulü biber salçası, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 2 diş dövülmüş sarımsak   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Sarımsakların kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşe oturtulup, ısıtılır. Isınınca içine, çentilmiş kuru soğanlar ile sarımsaklar, karabiber, kesme şeker koyulur. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Yabani semizotu ayıklanır. Kök kısımlarından kırılarak, çıkartılır. Birkaç parçaya bölünür. Sirkeli bol suda bekletilip, iyice yıkandıktan sonra suyu süzdürülür. Çorba tenceresinde kavrulan malzemeye, ilave edilir ve 5 dakika kadar, birlikte karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca, içme suyu ilave edilir. Su kaynayınca, kuskus ilave edilip, karıştırılır. Kuskuslar pişince, ateşten alınır. Taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Hazırlanan çorba, cam veya porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ÇİN ;  Ev usulü yapılmış biber salçası, sızma zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak karıştırılır. Çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder