|
- Meyaneli közlenmiş patlıcanlı ekmek dilimleri - |
*** MALZEMELER : 6 dilim kızarmış ekmek, 3 tane orta boy patlıcan, 1 çorba kaşığı tepeleme un, 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı et suyu, 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi, 1 diş sarımsak, yeterli miktarda tuz, karabiber ÜZERİ İÇİN ; 2 tatlı kaşığı safran HAZIRLANIŞI : Patlıcanlar birkaç yerinden delinir ve köz tenceresine yerleştirilir. Köz tenceresi, orta hararetli ateş üzerine koyulur. Patlıcanlar ara sıra çevrilerek közlenir. Közlenen patlıcanlar ateşten alınır. Hafif ılınınca, kabukları soyulur, Bıçak ile kıyılır ve kap içine alınır. Küçük yayvan bir tencereye, yağlar koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca un, karabiber ve tuz ilave edilir. Un, rengi hafifçe dönünceye kadar, tahta kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Rengi dönünce, et suyu ile yavaş yavaş süt ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Dövülmüş sarımsak koyulur. Malzemeler kıvam alınca, rendelenmiş kaşar peynirleri ilave edilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Ekmekler ince olarak dilimlenir. Tost makinesinde basılarak, kızartılır. Kızarınca alınır ve üzerine hazırlanan karışım sürülür. Safran serpiştirilir. Hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Meyaneli közlenmiş patlıcanlı ekmek dilimleri - |
|
- Meyaneli közlenmiş patlıcanlı ekmek dilimleri - |
|
- Meyaneli közlenmiş patlıcanlı ekmek dilimleri - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder