|
- Sebze sulu etli buğday çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 tane enginar kalbi, 1 su bardağı taze iç bakla, 1 tane büyük boy domates, 1 kâse minik doğranmış yağsız et, 1 kase haşlanmış aşurelik buğday, birkaç sap dereotu, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz 1 çay bardağı süt, 1 çorba kaşığı un HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, yıkanmış enginar kalbi, yıkanmış taze iç bakla, kabukları soyulup yıkanmış kuru soğan ve yıkanmış dereotu koyulur. Üzerine, 5 su bardağı içme suyu boşaltılır ve orta hararetli ateşte, enginar ve iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince, tencere ateşten alınır. Suyu, tel süzgeç ile başka bir çorba tenceresine süzülür. Bu tencereye, haşlanmış buğdaylar ile haşlanmış etler ilave edilerek, orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Domates yıkanır, kabukları soyulur, çekirdekleri çıkarılır. Minik minik doğranır. Sos tavasında tereyağı ile zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, doğranmış domatesler ilave edilir. Orta hararetli ateşte, karıştırılarak pişirilir. Pişen çorbaya ilave edilir. Kâseye un koyulur. Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilirken, iyice karıştırılarak, unun topaklanmadan ezilmesi sağlanır. Pişmekte olan çorbanın ateşi kısılır. Çorbadan birkaç kaşık alınarak, sütlü una karıştırılır ve bu karışım yavaşca pişen çorbaya akıtılırken, çorba sürekli karıştırılır. Çorba bir taşım kaynatılarak kıvam alması sağlanır. Çorba kıvam alınca ateşten alınır. Tuz ilave edilip, karıştırılır. Çorba kâselerine pay edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Sebze sulu etli buğday çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder