|
- Çorba yanı - Yoğurtlu sebze ezmeli ekmek - |
*** MALZEMELER : 1 tane top yeşil kabak, 1 tane havuç, 1 kâse süzme yoğurt, 1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 dilim çavdar ekmeği, yeterli miktarda karabiber ve tuz HAZIRLANIŞI : Kabak yıkanır, sap ve alt kısımları kesilip çıkarıldıktan sonra gelişigüzel doğranarak, blender kabına koyulur. Havuç yıkanır, üzeri bıçak ile kazınıp, gelişigüzel doğranarak, blender kabına koyulur. Blender çalıştırılarak, içindeki kabak ve havucun parçalanması sağlanır. Tavaya zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, blenderden geçirilmiş kabaklı havuç karışımı ilave edilir. Karıştırılarak, sotelenir. Sotelenince, ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca, süzme yoğurt, karabiber ve tuz ile karıştırılır. Çavdar ekmeği dilimleri, dikdörtgen şeklinde kesilir. Fırında veya yapışmaz tavada kızartılır. Hazırlanan karışım, üzerine sürülür. Servis tabağına yerleştirilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Çorba yanı - Yoğurtlu sebze ezmeli ekmek - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder