* Akın, E, Ilambraki M. 2003 '' Aynı Sofrada İki Ülke '' Türk Yunan Mutfağı. Türkiye İş Bankası Yayınları, İstanbul
* Araz, N. 2000 '' Osmanlı Mutfağı '' Hünkar Beğendi 700 yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı yayınları, 2. baskı Ankara.
* Armutlu, M. 2002 '' Rumeli ve Balkanlarda Karamanlıların Gelişmesi '' Balkanlardaki Türk Kültürünün Dünü, Bugünü, Yarını. Uluslararası Folklor Araştırma Dairesi Yayını, Ankara.
* Arlı, M. 1982 '' Türk Mutfağına Genel Bir Bakış '' Türk Mutfağı Sempozyum Bildirileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Foklor Araştırma Dairesi Yayınları, 41, Seminer Kongre Bildirileri Dizisi : 12 Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara
* Baysal, A. 1997. '' Türk Mutfağı' nda Mercimek ve Nohut Yemekleri '' ve '' Türk Mutfak Kültürü '' Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No : 20
* Ciğerim, N. 2001 '' Batı ve Türk Mutfağı' nın Gelişimi, Etkileşimi ve Yiyecek - İçecek Hizmetlerinde Türk Mutfağı' nın Yerine Bir Bakış '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları No: 28
* Doğanbey, N. 1988 '' Türk Mutfak Kültürü '' İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi, 3-10 Eylül, Türkiye. Bildiri Kitabı, Güven Matbaası, Ankara.
* Ardoğdu, A. 2000 '' Osmanlı Mutfağında Kullanılan Sofra Gereçleri '' Hünkar Beğendi: 700 Yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı Yayınları, 2. Baskı, Ankara
* Faraqhi, S. 2000 '' Osmanlı Kültürü ve Gündelik Yaşam '' Çeviren, Elif Kılıç. Tarih Vakfı, 2. Baskı, İstanbul,
* Halıcı, N. 1981 '' Ege Bölgesi Yemekleri '' Güven Matbaası, Ankara.
* Kut, G. 1989 '' Türk Mutfağı' nda Çorba Çeşitleri '' İkinci Milletlerarası Yemek Kongresi, 3-10 Eylül, Türkiye Bildiri Kitabı, Güven Matbaası, Ankara.
* Kut, G. 2000 '' Mutfağın Günlük Mutfağımızdaki Yeri, Dünü, Bugünü '' Hünkar Beğendi: 700 Yıllık Mutfak Kültürü, Kültür Bakanlığı Yayınları, 2. Baskı, Ankara.
* Merdol, Türkan. K. 1998 '' Tarihten Günümüze Toplumlar ve Beslenme Alışkanlıkları '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 22
* Sürücüoğlu, Metin. S, Akman, M. 1998 '' Türk Mutfağı' ın Tarihsel Gelişimi ve Bugünkü Değişim Modelleri '' Standart 37 ( 439 ) 42-53
* Tezcan, M. 1982. '' Türklerde Yeek Yeme Alışkanlıkları ve Buna İlişkin Davranış Kalıpları '' Türk Mutfağı Sempozyum Bildirileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Folklor Araştırma Dairesi Yayınları, 41: Seminer Kongre Bildirileri Dizisi: 12. Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara.
* Tezcan, M. 1994 '' Türk Mutfak Kültüründe Ekmekler ve Hamurişi Yemekler '' ( Geleneksel Ekmekçilik, Hamurişi Yemekler '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 14
* Tezcan, M. 1997 '' Yemek Kültürü Üzerine Dinsel Etkiler '' Türk Mutfak Kültürü Üzerine Araştırmalar, Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı Yayınları, No: 20
* Yerasimoş, M. 2006 '' Çorbalar '' Osmanlı Mutfağı, Boyut Yayın Grubu, İstanbul
* Yeğeni Muhittin. E. 1981 '' Yemek Öğretimi '' Yelken Matbaası, İstanbul
* Çerkes Mutfak Kültürü, Yemek Gelenek ve Görenekleri, Kurulay Yılmaz, Tunç Yayıncılık
* Türk Mutfağı' mız, Tuğrul Şavkay
* Osmanlı Mutfağı, Turabi Efendi
* Damakta Kalan Tatların Akılda Kalan Adları, Önder Şenyapılı
* Kuzeyden Güneye... Doğudan Batıya '' Yöresel Mutfağımız '' Deniz Gürsoy, Oğlak Yayınları
* Midenin Cilası Çorba, Deniz Gürsoy, Oğlak Yayınları
* Giritli Türklerin Mutfağından Ot ve Sebze Yemekleri, Serife Tunçgenç, Mustafa Tunçgenç, Türkiye İş Bankası, Kültür Yayınları
* Ot, Yaban Yeşilleriyle 100 Nefis Tarif, Anadolu' nun Serveti Sofralarımızda, Gökçen Adar, hayykitap yayınları.
* Contınental Büyük Yemek Ansiklopedisi 1- 2
* Yemek Kitabı, Mutfak Uzmanı Hasan Sırrı Bolulu, Hürriyet Neşriyatıdır
* Şavkay Tuğrul, Halk Mutfağımız Geleneksel Tatlarımızdan Seçmeler, Şekerbank, Kültür Yayınları, İstanbul 2005
* Gürsoy Deniz, kuzeyden güneye... doğudan batıya yöresel mutfağımız, Oğlak yayınları, İstanbul 2005
* Gürsoy Deniz, midenin cilası çorba, Oğlak Yayınları, İstanbul, 2. baskı 2007
* Omurcalı Ebru, Çorbanın kitabı, Alfa Yayıncılık, 4. baskı Nisan 2011
* Omurcalı Ebru, Çorbanın Kitabı 2, Ekmekler & Kıtırlar, 2012, Alfa Yayıncılık
* Şirin Nihal, Hayatımız Çorba, Galata Yayınları
* Atabek Erdal, '' Çorbalar ve Kültürler '' Yemek ve Kültür, Sayı 3. 2005
* Arsel Semahat Eskimeyen Tatlar Türk Mutfak Kültürü, Divan Oteli Yayını, İstanbul 1996
* Siirt İl Yıllığı ( 1973 ) Ajans Türk Matbaacılık Ankara 1973
* Cumhur Kılıççıoğlu: Her Yönüyle Siirt, Kadıoğlu Matbaası Ankara 1993
* Atalay Ömer: Siirt tarihi, İstanbul Çeltut Matbaası 1946
* www. Karaman Kültür Turizm gov.tr
* Dıctıon Naıre Lorousse Ansiklopedik sözlük, Milliyet
* Canlı Kaynaklar
* Gürsoy Deniz, kuzeyden güneye... doğudan batıya yöresel mutfağımız, Oğlak yayınları, İstanbul 2005
* Gürsoy Deniz, midenin cilası çorba, Oğlak Yayınları, İstanbul, 2. baskı 2007
* Omurcalı Ebru, Çorbanın kitabı, Alfa Yayıncılık, 4. baskı Nisan 2011
* Omurcalı Ebru, Çorbanın Kitabı 2, Ekmekler & Kıtırlar, 2012, Alfa Yayıncılık
* Şirin Nihal, Hayatımız Çorba, Galata Yayınları
* Atabek Erdal, '' Çorbalar ve Kültürler '' Yemek ve Kültür, Sayı 3. 2005
* Arsel Semahat Eskimeyen Tatlar Türk Mutfak Kültürü, Divan Oteli Yayını, İstanbul 1996
* Siirt İl Yıllığı ( 1973 ) Ajans Türk Matbaacılık Ankara 1973
* Cumhur Kılıççıoğlu: Her Yönüyle Siirt, Kadıoğlu Matbaası Ankara 1993
* Atalay Ömer: Siirt tarihi, İstanbul Çeltut Matbaası 1946
* www. Karaman Kültür Turizm gov.tr
* Dıctıon Naıre Lorousse Ansiklopedik sözlük, Milliyet
* Canlı Kaynaklar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder