8 Şubat 2019 Cuma
İRMİK KÖFTELİ EKMEK ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : KÖFTE MALZEMELERİ; 2 dilim bayat ekmek, 1 tane yumurta, 1 su bardağı irmik, 1 çorba kaşığı un ( köfteleri bulamak için ), karabiber, tuz DİĞER MALZEMELER ; 1 kâse haşlanmış kuşbaşı kuzu eti, 5 su bardağı et suyu ÜZERİ İÇİN; yarım çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber HAZIRLANIŞI : Bayat ekmek dilimleri, suda bekletilir. Yumuşayınca, suları sıkılarak, yoğurma kabına koyulur. Yumurta, irmik, karabiber ve tuz ilavesiyle yoğrulur. Nohut büyüklüğünde köfteler yapılarak, unlanmış tepsiye dizilir. Tepsi sallanarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Çorba tenceresine, etler ve et suyu koyularak kaynatılır. Hazırlanan köfteler ilave edilir. Birlikte bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu ayarlanır. ÜZERİNE; Sos tavasında, yağlar kızdırılır. Acı kırmızı toz biber eklenip karıştırılır. Ateşten alınarak, hazırlanan çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder