7 Şubat 2019 Perşembe
BEYİN ÇORBASI - İSTANBUL MUTFAĞI - ( 4 kişilik )
MALZEMELER : 1 tane koyun beyni, 4 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı TERBİYESİ İÇİN; 1 yumurta sarısı, 1 tane limonun suyu ÜZERİ İÇİN; Birkaç dal maydanoz HAZIRLANIŞI : Beyin soğuk suda bekletildikten sonra üzerindeki zarı çıkartılır. Tencereye koyulur. Üzerini örtecek kadar su koyularak, haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken köpükler, delikli kaşık ile toplanıp çıkarılarak, atılır. Haşlandıktan sonra tencereden tabağa çıkartılarak, soğumaya bırakılır. Soğuyunca, fındık büyüklüğünde doğranır. Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Isınınca, un koyulur. Karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, et suyu yavaş yavaş ilave edilirken, karıştırmaya devam edilir. Et suyu kaynayınca, doğranmış beyinler ile beyinin haşlandığı su ilave edilir. Tuz serpilir. Ateş kısılır. TERBİYESİ İÇİN; Yumurta sarısı ile limon suyu çırpılır. Yavaş yavaş çorbaya akıtılır. Çorba, karıştırılmadan bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. ÜZERİNE; Yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanoz yaprakları serpilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder