21 Haziran 2012 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - NAR EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  1 kg. pırasa, 10 tane pazı yaprağı veya ıspanak yaprağı, 1 çay bardağı kırmızı veya sarı mercimek, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, 6 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı toz şeker, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  Çay kaşığının ucu ile taze çekilmiş her renkten karabiber, taze nane veya maydanoz yaprakları    HAZIRLANIŞI :  Mercimekler iyice yıkandıktan sonra tencereye koyulur. Pırasaların üst kabukları soyulur. Ayıklanır. İyice yıkanır ve ince ince doğranarak, mercimeklere ilave edilir. Üzerlerine, 6 su bardağı içme suyu boşaltılarak, orta hararetli ateşte haşlanır. El blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Zeytinyağı ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Pazı veya ıspanak yaprakları, iyice yıkanır. Sapları çıkarılır. ufak parçalar halinde koparılarak, çorbaya ilave edilir. 30 saniye ateşte tutularak, ateşten alınır. İçine, nar ekşisi, tuz ve şeker ilave edilerek, karıştırılır. Çorba, porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine, taze çekilmiş, her renkten karabiber ve taze nane veya maydanoz yaprağı koyularak, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder