1 Eylül 2014 Pazartesi
SEVGİ ' NİN ÇORBA GARNİTÜRÜ - KIZARMIŞ HAMUR GARNİTÜRÜ - ( 6-8 kişilik ) - Ilık veya Soğuk -
* MALZEMELER : 2,5 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya tereyağı, 2 tane yumurta, 1 su bardağı içme suyu, 1-2 tutam tuz - Kızartmak için zeytinyağı- HAZIRLANIŞI : Zeytinyağı veya tereyağı, içme suyu tencereye koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Kaynayınca, un ve tuz ilave edilir. Sürekli karıştırılarak, 10 dakika kadar pişirilir. Pişince, ateşten alınarak, ılınmaya bırakılır. Ilınınca, yumurtalar kırılır ve sürekli karıştırılarak, kırılan yumurtalar hamura yedirilir. Hazırlanan hamurdan, fındık büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra kızdırılan zeytinyağında nar gibi kızartılır. Hazırlanan hamur, krema torbasına koyulup, kızgın yağa 1-2 cm. uzunluğunda sıkılarak da kızartılabilir. Kızaran hamurlar, kevgir yardımı ile yağdan çıkartılır ve kâğıt havlu serilmiş servis tabağına yerleştirilirler. Hazırlanan kızarmış hamurlar, hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülüp, çorba garnitürü olarak servis yapılırlar. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder