2 Eylül 2014 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİ KÖFTELİ ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : Köfte için ; 1 tane kuru soğan, 250 gr. hindi kıyması, 1 çay bardağı kırık pirinç veya ince bulgur, 1 çorba kaşığı galeta unu, 1 tane yumurta, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  Diğer Malzameler ;  2 tane büyük boy haşlanmış patates, 1 çorba kaşığı un, 1 tane limon, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı sıcak içme suyu, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı süt, yeterli miktarda tuz, hazırlanan köfteleri bulamak için 2 çorba kaşığı un   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin ince tarafı ile rendelenir. Avuç içinde sıkılarak, acı suyu çıkartılır ve yoğurma kabına koyulur. Hindi kıyması, kırık pirinç veya ince bulgur, galeta unu, yeterli miktarda tuz ile karabiber ilave edilip karıştırılarak, yoğrulur. Hazırlanan köfte malzemesinden, misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp, unlanmış avuç içinde yuvarlanarak, küçük köftecikler oluşturulur. Un serpilmiş tepsiye yerleştirilen köfteciklerin tepsisi ara sıra sallanarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Çorba tenceresine, teceresine tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir ve tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Haşlandıktan sonra küp doğranmış patatesler, süt, limon suyu, kabukları soyulmuş sarımsaklar ile zeytinyağı blenderden geçirilerek, karıştırılır ve çorba tenceresine ilave edilir. 1-2 dakika şimşir kaşık ile karıştırıldıktan sonra sıcak içme suyu ilave edilir. Bir miktar tuz koyulur. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, hazırlanan hindi köfteleri ilave edilir. Kısık ateşte, köfteler pişinceye kadar kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kâsesine boşaltılır.  ÜZERİ ; Havuç rendesi ve reyhan ile süslendikten sonra sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder