1 Eylül 2014 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KURU BAKLİYATLI PRATİK ERİŞTE ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 su bardağı erişte, 6 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 7 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı haşlanmış kuru bakliyat ( nohut, kuru fasulye, börülce vb. ), 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; Yarım çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kırmızı acı pul biber veya toz biber HAZIRLANIŞI : İçme suyu ile zeytinyağı çorba tenceresine koyulur ve orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca içine, haşlanmış bakliyat ile erişteler atılır. Ayrı bir kap içine, yoğurt ile un koyulur ve yumurta kırılır. İyice karıştırıldıktan sonra çorbanın suyundan 1-2 çorba kaşığı koyularak, tekrar karıştırılır. Pişmekte olan çorbanın ateşi kısılır. Hazırlanan yumurtalı karışım, yavaş yavaş çorbaya akıtılırken çorba, sürekli olarak karıştırılır. 1-2 dakika daha kısık ateşte tutulan çorba, ateşten alınır.Tuz koyulup karıştırılır. Tadı kontrol edilerek, tuz miktarı ayarlanır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasına, tereyağı veya zeytinyağı koyularak kızdırılır. Çorba tenceresinin üzerinde tutulan çorba kepçesinin içine, kuru nane ve kırmızı pul veya toz biber koyulur. Kızan yağ, kepçenin içine boşaltılır. Bu sos çorbaya dökülerek, karıştırılır. Hazırlanan çorba, çorba kâselerine pay edilerek, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder