3 Eylül 2012 Pazartesi
ERİŞTE ÇORBASI - Malatya yöresi ' ne ait çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 kâse yeşil mercimek, 1 kâse ev eriştesi, 6 su bardağı su, yarım çorba kaşığı domates salçası, yarım çorba kaşığı biber salçası, yeterli miktarda tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küçük doğranır. Çorba tenceresinde, tereyağı eritilir. Doğranan kuru soğanlar ilave edilir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçalar ilave edilerek, karıştırılır. 6 su bardağı su, karabiber ve tuz ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Yeşil mercimekler iyice yıkanır ve kaynamakta olan, soğanlı salçalı suya ilave edilir. Mercimekler, biraz piştikten sonra ev erişteleri ilave edilip, tahta kaşık ile karıştırılır. Erişteler de piştikten sonra çorba tenceresi ateşten alınır ve büyük porselen çorbalığa boşaltılarak, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder