17 Eylül 2012 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SEBZELİ YULAF ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 1 tane küçük patlıcan, 1 tane havuç, 1 tane patates, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı yulaf, 6 su bardağı içme suyu, 3 tane taze soğan, 1 çorba kaşığı yoğurt, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı çörek otu, 1 çay kaşığı susam   HAZIRLANIŞI : Patlıcanın kabukları alacalı soyulur. Küçük küpler şeklinde doğranır ve tuzlu su dolu kap içinde bekletilir. Havuçların üzeri kazınır, yıkanır ve küçük küpler şeklinde doğranır, su içinde bekletilir. Patatesin kabukları soyulur. Küçük küpler şeklinde doğranır ve su içinde bekletilir. Taze soğan ayıklanır, yıkanır ve kurulanarak, küçük küçük kıyılır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Kıyılmış taze soğanlar ilave edilerek, 2-3 dakika karıştırılarak, kavrulur. İçme suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca, Küçük küçük doğranan patlıcanların suyu sıkılarak, patateslerin ve havuçların suları süzülerek, tencereye ilave edilir. Yulaf ile yoğurt çırpılır, tencereye incecik akıtılırken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edilir. Sebzeler yumuşayınca, çorba ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, tuzu ayarlanır. Çorba, büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzeri ; çörek otu ve susam ile süslenerek, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder