22 Ekim 2017 Pazar

SEVGİ'NİN SPESYAL ÇORBASI - KARPUZ TURP ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Karpuz Turp Çorbası -
   MALZEMELER :  1 kâse ince doğranmış pırasa, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane iri boy karpuz turp, 2 çay kaşığı toz kimyon, 1 çay bardağı yıldız şehriye, 4 su bardağı su, birkaç damla limon suyu, 1-2 tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz  TERBİYESİ İÇİN; 1 yumurta sarısı, yarım limonun suyu   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranmış pırasalar ilave edilir ve karıştırılarak kavrulur. Karpuz turp yıkanır ve küçük küpler halinde doğranarak, kavrulan pırasalara ilave edilir. Kimyon, toz karabiber serpiştirilir. Su ilave edilir.  Turplar yumuşamaya başlayınca, yıldız şehriye serpiştirilir. Birkaç damla limon suyu ve tuz ilave edilir. Şehriyeler pişinceye kadar pişirilir. TERBİYESİ İÇİN; Yumurta sarısı ile yarım limonun suyu, kâse içinde çırpılır. Çorbanın suyunda birkaç kaşık alınıp terbiyeye ilave edilerek, karıştırılır. Ateş kısılır. Terbiye çorbaya yavaşça ilave edilirken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Kısık ateşte birkaç dakika daha tutulan çorba, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek ayarlanır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.     
- Karpuz Turp Çorbası -
- Karpuz Turp Çorbası -
- Karpuz Turp Çorbası -
- Karpuz Turp Çorbası -
- Karpuz Turp Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder