22 Ekim 2017 Pazar

SEVGİ'NİN SPESYAL ÇORBASI - KIRMIZI TURP YAPRAĞI ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Kırmızı Turp Yaprağı Çorbası -
    MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 1 diş sarımsak, 1 demet yapraklı küçük kırmızı turp, 4 su bardağı su, 2 çorba kaşığı süt,  1,5 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı kimyon, 1-2 tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, birkaç damla limon suyu    HAZIRLANIŞI :  Küçük kırmızı turp yaprakları bol su ile iyice yıkanır. Sirkeli suda bekletilir. Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranan kuru soğanlar ile sarımsak ilave edilir. Karıştırılarak, hafifçe kavrulur. Un serpiştirilerek, kavurmaya devam edilir. Sirkede bekletilen turp yaprakları ince ince doğranarak  ilave edilir ve birlikte biraz daha kavrulur. Kimyon, karabiber, tuz ilave edilir. 1-2 küçük kırmızı turp yıkanır ve birkaç parça halinde kesilerek, çorba tenceresine eklenir. 1-2 karıştırıldıktan sonra çorbanın suyu ve sütü ilave edilir. Turplar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Turplar yumuşayınca, ateşten alınır. El blenderinden geçirilerek ezilir. Tekrar ateşe koyulup, bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Birkaç damla limon suyu ilave edilip karıştırılır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                             
- Kırmızı Turp Yaprağı Çorbası -
               
- Kırmızı turp yaprağı çorbası -
- Kırmızı turp yaprağı çorbası -
- Kırmızı turp yaprağı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder