- Tereli Karnabahar Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 tane küçük boy karnabahar, 1 çay kaşığı biber salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, yarım demet tere, 1 su bardağı süt, 2-3 tutam toz karabiber, kırmızı pul biber ile kırmızı toz biber, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Karnabaharlar küçük dallarına ayrılarak yıkanır. Tere yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Çorba tenceresine 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranmış kuru soğanların yarısı koyulur ve karıştırılarak hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Biber salçası, karabiber, kırmızı pul biber ve kırmızı toz biber serpilir. 1-2 karıştırılır. Su koyulur ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; küçük bir çorba tenceresinde 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı ısıtılır. Isınınca içine doğranmış soğanın diğer yarısı koyulur ve karıştırılarak, orta hararetli ateşte hafifçe sarartılır. Üzerine un serpiştirilerek, birlikte kavurmaya devam edilir. Kıyılmış tereler ilave edilip, birlikte biraz daha kavrulur. Süt ilave edilir. Kaynayıncaya kadar pişirilip, ateşten alınır. Diğer tenceredeki karnabaharlar yumuşayınca, birkaç minik karnabahar ayrılır. Tenceredeki karnabaharlar el blenderinden geçirilerek ezilir. Diğer tencerede süt ile pişirilen tere, ezilen karnabaharın bulunduğu çorba tenceresine boşaltılır ve karıştırılır. Birlikte bir taşım kaynatılır. Ayrılan minik karnabaharlar da eklendikten sonra ateşten alınır. Tuz koyulup karıştırıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Tereli Karnabahar Çorbası - |
- Tereli Karnabahar Çorbası - |
- Tereli Karnabahar Çorbası - |
- Tereli Karnabahar Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder