|
- Turp Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane orta boy kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 tane orta boy kırmızı turp, 1 tatlı kaşığı toz zencefil veya toz zerdeçal, 1 çay kaşığı köri, 4 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; Yeterli miktarda Hindistan cevizi rendesi HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyularak, dilimlenir ve çorba tenceresine koyulur. Hararetli ateşte karıştırılarak kavrulur. Toz zencefil veya toz zerdeçal ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Doğranmış kırmızı turplar ile et suyu ilave edilir ve turplar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır. Turplar yumuşayınca çorba, el blenderinden geçirilerek, ezilir. Ateşten alınır ve çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİNE; Hindistan cevizi rendesi serpiştirilerek, servis edilir. Afiyet olsun.
|
- Turp Çorbası - |
|
- Turp Çorbası - |
|
- Turp Çorbası - |
|
- Turp Çorbası - |
|
- Turp Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder