- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 1 tane küçük boy karnabahar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1-2 tutam karabiber, 1-2 tutam kırmızı pul biber ile kırmızı toz biber, 2-3 dal taze kekik, 3 su bardağı su, 1 su bardağı süt, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; Birkaç taze kekik yaprağı HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küpler halinde doğranır. Karnabahar, küçük dallara ayrılarak bol su ile yıkanır. Taze kekik yaprakları bol su ile yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, doğranan kuru soğanlar ilave edilir ve karıştırılarak, soğanlar sararıncaya kadar kavrulur. Biber salçası koyulup, karıştırılır. Karabiber, kırmızı pul biber ile toz kırmızı biber serpiştirilir. Küçük dallara ayrılmış karnabaharlar ilave edilir. Birlikte 1-2 karıştırılarak biraz kavrulur. Süt ile su ilave edilir. Karıştırılarak, pişmeye bırakılır. Bir taşım kaynatılan çorbaya kıyılmış taze kekik yaprakları serpiştirilir. Bir kaç tane minik dal karnabahar ayrıldıktan sonra çorba ateşten alınarak, el blenderinden geçirilerek ezilir. Ayrılan minik karnabahar dalları tekrar tencereye koyulur. Tekrar ateşe koyulan çorba, bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. ÜZERİ: Taze kekik yaprakları ile süslendikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
- Taze Kekikli Karnabahar Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder