MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru soğan, 1 demet tere, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 1 kaşık un, 2-3 tutam toz karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. küçük küpler halinde doğranır. Tere yaprakları bol su ile yıkanır ve ince ince kıyılır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte sararıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Karabiber ve un serpiştirilerek, kavurmaya devam edilir. Kıyılan tere yaprakları eklenir ve biraz daha kavrulduktan sonra su ile süt ilave edilir. Karıştırılır ve bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Yeterli miktarda tuz serpilip, karıştırıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder