18 Eylül 2013 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI DİYET EKMEKCİKLERİ - 6-8 kişilik -

     *   MALZEMELER :  Yarım kg. buğday unu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 küçük paket kabartma tozu, yeterli miktarda içme suyu   ÜZERİ İÇİN ;  1 çay bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu, 1 tatlı kaşığı susam, 1 çorba kaşığı çöreotu   HAZIRLANIŞI :  Buğday unu, yoğurma kabına elenir. Kabartma tozu ilave edilerek, karıştırılır. Unun ortası, havuz şeklinde açılır. Bu havuza, zeytinyağı ile yoğurt koyulup, karıştırılır. Havuzun kenarındaki unlar, yavaş yavaş içeriye doğru çekilerek, yavaş yavaş ilave edilen, içme suyu ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Üzeri temiz nemli bir bez ile örtülerek, 15-20 dakika dinlendirilir. Hamur, 2 eşit parçaya ayrılır. 1. Hamur Parçası; Un serpilmiş hamur tahtasında, oklava yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. Una batırılmış çay bardağı ağzı ile bu hamurdan daireler kesilerek çıkarılır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzeri su ile ıslatılır. Bazılarına haşhaş tohumu, bazılarına susam, bazılarına ise çöreotu serpiştirilir.Önceden 200 C derecede ısıtılmış fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis tabağına dizilir. Hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılırlar. 2. Hamur Parçası; Un serpilmiş hamur tahtasında, oklava yardımı ile yarım cm. kalınlığında açılır. Una batırılmış keskin bir bıçak ile 2-3 cm. eninde, istenilen uzunlukta, çubuklar kesilir.Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilirler. Üzerleri, içme suyu ile ıslatılır. Bazılarına haşhaş tohumu,bazılarına susam, bazılarına ise çöreotu serpiştirilir. Önceden 200 C derecede ısıtılan fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır. Servis tabağına dizilirler veya geniş ağızlı bardak içine koyularak, hazırlanan çorba eşliğinde sıcak veya ılık olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder