25 Temmuz 2016 Pazartesi

ACEBEKLİ BULGUR ÇORBASI - ADANA MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -

- Acebekli bulgur çorbası -
   MALZEMELER :  3 çorba kaşığı acebek ( kuru börülce ), 3 çorba kaşığı bulgur, 10 su bardağı et suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı   HAZIRLANIŞI :  Acebekler bol su ile yıkanır ve geceden bol su içinde bekletilir. Ertesi gün, suyu süzdürülür ve tekrar yıkanır. Çorba tenceresine koyulur. Üzerine et suyu boşaltılır. Yeterli miktarda tuz serpiştirilir. Orta hararetli ateşte, acebekler pişinceye kadar kaynatılır. Acebekler pişince, yıkanıp suyu süzdürülmüş bulgur ilave edilir. Bulgur pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ;  Sos tavasına tereyağı koyulur. Orta hararetli ateşte köpürtülür ve pişen çorbanın üzerine dökülür. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder