18 Kasım 2012 Pazar
YALVAÇ USULÜ BULAMAÇ ÇORBASI - ISPARTA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 8 çorba kaşığı un, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 6 su bardağı su, 1,5 çorba kaşığı salça, 1 küçük kase yöresel pastırma, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine su ve bir miktar tuz koyularak, orta hararetli ateşte kaynatılır. Un, su ile ezilerek sıvı bir karışım oluşturulur. Kaynayan tuzlu suya boşaltılır ve kaynayıncaya kadar karıştırılır. Bir tavaya yağ koyulur. Yöresel pastırma, küçük küçük doğranır. İçine yağ koyulan tava, orta hararetli ateşe oturtularak, ısıtılır. İçine, doğranan yöresel pastırmalar ilave edilir ve karıştırılarak, kavrulur. Salça ilave edilerek, karıştırılır ve 2 dakika daha kavrulur. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir ve karıştırılır. Çorba, koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Koyu bir kıvam alınca, ateşten alınır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. Üzerine; kırmızı pul biber serpiştirilip sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bu, '' BULAMAÇ ÇORBASI '' Isparta ' nın ilçesi olan, YALVAÇ ' ın özel '' SABAH ÇORBASI '' dır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder