21 Kasım 2012 Çarşamba
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PORTAKAL LİKÖRLÜ ÇORBA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 sap pırasa, 2 tane havuç, 2 çorba kaşığı un, 3 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı süt, 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 çorba kaşığı pirinç veya pilavlık bulgur, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 tutam toz zencefil, 1 tane limonun taze sıkılmış suyu, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz, dereotu veya taze nane, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi, 1 likör bardağı portakal likörü HAZIRLANIŞI : Pırasanın üst kabuğu çıkarılır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince kıyılır. Havucun üzeri kazınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin büyük kısmı ile rendelenir. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, kıyılmış pırasalar ve bir miktar tuz koyularak, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kavrulur. Rendelenmiş havuçlar da ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Yıkanmış ve suyu süzdürülmüş pirinç veya bulgur da ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavrulur. Karabiber ile toz zencefil ilave edilip, karıştırılır. İçme suyu ile süt ilave edilip karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, ateş kısılır. Portakal suyu ilave edilerek, bir taşım daha kaynatılır. Pişen çorba, ateşten alınır. Taze sıkılmış limon suyu ilave edilir. Büyük çorbalığa boşaltılır. Üzerine, kıyılmış maydanoz, dereotu veya taze nane ile limon kabuğu rendesi veya portakal kabuğu rendesi serpiştirilir. Portakal likörü de ilave edilip karıştırılarak, sofraya götürülür ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder