19 Kasım 2012 Pazartesi
YOĞURT ÇEVİRME ÇORBASI - KÜTAHYA - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : yarım kg. süzme yoğurt, 1 tane yumurta, 1 çay bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı et suyu, 4 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kırmızı toz biber, istenirse; 1 tatlı kaşığı kuru nane HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, yoğurt, yumurta, un koyularak, kaşık ile karıştırılarak, iyice ezilir. Yavaş yavaş su ilave edilir ve orta hararetli ateşte, kaynayıncaya kadar, ağır ağır karıştırılır. Kaynadıktan sonra et suyu ve tuz ilave edilir. Pirinçler yıkanarak eklenir ve karıştırılır. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir ve ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN; Tereyağı kızdırılır. Kırmızı toz biber eklenerek, karıştırılır. İstenirse, kuru nane de ilave edilir. Hazırlanan sos, pişen çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder