19 Kasım 2012 Pazartesi

KÜTAHYA USULÜ TARHANA ÇORBASI ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Kütahya Usulü Tarhana Çorbası -
- Kütahya Usulü Tarhana Çorbası -
    MALZEMELER :  4 kaşık  Kütahya toz ev tarhanası, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 6 su bardağı su   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte, eritilir. Salça ilave edilir ve 2-3 dakika kavrulur. 3 su bardağı sıcak su koyulup karıştırılır ve yaklaşık 5 dakika sonra 3 su bardağı soğuk su ilave edilir. Yöresel toz tarhana da ilave edilerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır ve bir taşım daha kaynatılarak kıvam alması sağlanır. Kıvam alınca ( boza kıvamı ) çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.     * Kütahya ' da kışlık hazırlık olarak yapılan, yöresel tarhananın malzemeleri şunlardır :  Maya ( genellikle yaş maya ), yoğurt, soğan, domates, nane, karabiber, tuz    Yapılışı; Diğer toz tarhanaların hazırlanışı gibidir.                                                                                                                                                  
- Kütahya Usulü Tarhana -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder