|
- Kütahya Usulü Tarhana Çorbası - |
|
- Kütahya Usulü Tarhana Çorbası - |
MALZEMELER : 4 kaşık Kütahya toz ev tarhanası, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, 6 su bardağı su HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, tereyağı koyulur ve orta hararetli ateşte, eritilir. Salça ilave edilir ve 2-3 dakika kavrulur. 3 su bardağı sıcak su koyulup karıştırılır ve yaklaşık 5 dakika sonra 3 su bardağı soğuk su ilave edilir. Yöresel toz tarhana da ilave edilerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır ve bir taşım daha kaynatılarak kıvam alması sağlanır. Kıvam alınca ( boza kıvamı ) çorba ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Kütahya ' da kışlık hazırlık olarak yapılan, yöresel tarhananın malzemeleri şunlardır : Maya ( genellikle yaş maya ), yoğurt, soğan, domates, nane, karabiber, tuz Yapılışı; Diğer toz tarhanaların hazırlanışı gibidir.
|
- Kütahya Usulü Tarhana - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder