|
- Safranlı Kuru Buğday Tarhanası Çorbası - |
|
- Kuru buğday tarhanası - |
MALZEMELER : 1 kase ( yaklaşık 7-8 tane ) kuru buğday tarhanası parçaları, 6 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane defne yaprağı, bir tutam tarçın, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 çay kaşığı safran HAZIRLANIŞI : Kuru buğday tarhanası parçaları, akşamdan çorba tenceresine koyulur. Üzerine, 6 su bardağı içme suyu boşaltılır ve bekletilir. Ertesi gün tencereye, defne yaprağı, zeytinyağı ile tuz ilave edilir ve orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş kısılır ve karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Kuru buğday tarhanaları yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyulur. Tarçın ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, bir taşım daha kaynatılır ve ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse ilave edilir. Çorba, büyük çorba kasesine boşaltılır. Üzerine; safran serpiştirilir. Sofraya götürülerek sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Kuru buğday tarhanasının, kış hazırlıkları olarak tarifini, bloğumda bulabilirsiniz. * * GÜZEL SÖZLER: * Bazı izler kaybolmaz. Başka izlerin oluşmasına yol açar. - Servet Gürbüz - * Eğer keşfedilmeyi bekliyorsanız, gizleniyorsunuz demektir. - Servet Gürbüz - * Karşılıksız aşka düşen, bala yapışmış karıncaya benzer. - Servet Gürbüz -
|
- Safranlı Kuru Buğday Tarhanası Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder