6 Ekim 2015 Salı

SÜLÜKLÜ ÇORBA - YALVAÇ - ISPARTA MUTFAĞI - 6 kişilik - Sıcak Çorba -


- Sülüklü Çorba - Yalvaç ( Isparta ) Mutfağı -
  MALZEMELER :  1 su bardağı yeşil mercimek, 1 su bardağı ev eriştesi veya tel şehriye, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı içme suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Yeterli miktarda kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimekler yıkanır. Çorba tenceresine, 6 su bardağı su koyulur. Yıkanmış yeşil mercimekler ilave edilir. Az miktarda tuz serpilir. Orta hararetli ateşte, yarı pişmiş kıvamda haşlanır. Haşlanırken üzerinde oluşan köpükler kevgir ile toplanıp çıkartılır. Haşlanınca, tel süzgece dökülerek, suyu süzdürülür. Çorba tenceresine 6 su bardağı içme suyu boşaltılır. Yarı haşlanıp, suyu süzdürülmüş yeşil mercimekler ilave edilir. Tuz koyulur. Su kaynayınca, ev erişteleri ilave edilir. Sos tavasında tereyağı eritilir. Salça koyulur ve ateş üzerinde biraz karıştırıldıktan sonra çorba tenceresindeki yeşil mercimekli erişte karışımına ilave edilir. Kısık ateşte bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorbanın tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ;  Kuru nane serpilir ve sofraya götürülerek sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
- Sülüklü Çorba - Yalvaç ( Isparta ) Mutfağı -
                                                                                                                                                     
                                                                                                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder