24 Ekim 2015 Cumartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - BUZ KÜPLÜ ARMUT ÇORBASI - ( 2 kişilik ) - Soğuk Çorba -


- Sevgi ' nin spesyal çorbası - Buz küplü armut çorbası -
  MALZEMELER :  2 çorba kaşığı yoğurt, 2 su bardağı soğuk su, 2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı, 1 çorba kaşığı siyah kuş üzümü, 2 tane armut  BUZ KÜPÜ İÇİN ; 1 su bardağı su, 2 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı, 1 tatlı kaşığı siyah kuş üzümü   HAZIRLANIŞI : Derince cam kap içine, yoğurt koyulur. Yavaş yavaş soğuk su ilave edilerek, çırpıcı ile çırpılır. Yoğurt tamamen eriyince, Toz Antep fıstığı ile siyah kuş üzümü ilave edilir. Armutların kabukları soyulur. Çekirdek ve çekirdek yatakları çıkarılır. Küçük küpler halinde doğrandıktan sonra yoğurtlu karışıma ilave edilir. Hazırlanan çorba karıştırıldıktan sonra üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına koyularak, en az 2-3 saat soğutulur. BUZ KÜPÜ İÇİN ; Buzdolabının buzluk kabına, toz Antep fıstığı ile siyah kuş üzümü koyulur. Üzerine içme suyu boşaltılır ve çay kaşığı ile karıştırılıp, donması için buzdolabının buzluk kısmına yerleştirilir. Hazırlanan çorba yeterince soğuyunca, çorba kâselerine pay edilir. Buzluktan buz kalıbı alınır. İçinden, toz Antep fıstığı ve kuş üzümü ile hazırlanan buz küpleri çıkartılır. Buz küpleri, çorba kâselerinin içine atılarak, soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.                                          
- Sevgi ' nin spesyal çorbası - Buz küplü armut çorbası -
- Sevgi ' nin spesyal çorbası - Buz küplü armut çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder