29 Ekim 2015 Perşembe

ARPACIK SOĞANI ÇORBASI ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Arpacık soğanı çorbası -
  MALZEMELER :  500 gr. arpacık soğanı, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 4 su bardağı et suyu, 1-2 tutam taze çekilmiş karabiber, 3 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı süzme bal, 1-2 dal maydanoz veya taze nane, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Küçük bir kâsede sirke ile süzme bal karıştırılıp, bir kenara bırakılır. Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyulup, orta hararetli ateşte, tereyağı eriyinceye kadar ısıtılır. Isınınca, kabukları soyulmuş arpacık soğanları, karabiber ve tuz ilave edilir. Soğanlar, altın sarısı bir renk alıncaya kadar ara sıra karıştırılarak kavrulur. Kavrulunca, kâsede karıştırılan sirkeli bal ile kabuğu soyulduktan sonra kıyılmış sarımsaklar ilave edilir. 2 dakika daha kavrulduktan sonra et suyu boşaltılır ve bir taşım kaynatılır. Daha sonra ateş kısılır ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Pişince, çorba tenceresi ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Servis kabına boşaltılır. Yıkandıktan sonra ince kıyılmış maydanozlar serpiştirilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.    * İsteğe bağlı olarak; üzerinde, rendelenmiş kaşar peyniri eritilmiş minik ekmek dilimleri ile veya kıyılmış kaşar peyniri ile servis yapılabilir.                                                                
- Arpacık soğanı çorbası -
- Arpacık soğanı çorbası -
- Arpacık soğanı çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder