|
- Çorba Yanı - Pişi - |
**** MALZEMELER : 1 tane yumurta, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru maya ( 10 gr. ), 4-5 su bardağı elenmiş un, 1 su bardağı ılık süt, yarım su bardağı oda sıcaklığında su, yarım su bardağı zeytinyağı * Kızartmak için; Yeterli miktarda zeytinyağı HAZIRLANIŞI : Süt, su, kuru maya ve şeker, büyükçe bir cam kap içine koyularak, karıştırılır. Bu karışıma, yumurta, zeytinyağı, tuz koyularak karıştırılır. Azar azar un ilave edilerek, ele yapışmayan kıvamda hamur oluşturulur. Üzeri nemli bir bez ile örtülür ve mayalanması için yaklaşık 2 saat bekletilir. Hamur mayalanıp, kabarınca ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır.El ile bastırılarak, açılır. Parmak ile ortasından delik açılır. Tavada bol miktarda kızdırılan zeytinyağında arkalı önlü kızartılır. Kızaran pişiler tavadan çıkartılarak, kâğıt peçete serilmiş kap içine alınır. Kızartma işlemine, pişi hamurları bitinceye kadar devam edilir. Kızaran pişi hamurları, servis tabağına yerleştirilir ve hazırlanan çorba eşliğinde sofraya götürülerek, sıcak veya ılık servis yapılır. Özellikle, soğuk çorba yanları için idealdir. Afiyet olsun. * Hazırlanan pişiler, ertesi gün de sertleşmeden ve lezzetini kaybetmeden tüketilebilir. * Bu güzel tarif ve pişiler için, yazlık komşum Hürriyet hanıma teşekkür ederim.
|
- Çorba Yanı - Pişi - |
|
- Çorba Yanı - Pişi - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder