|
- Ayvalık Usulü Zeytin Aşı Çorbası - |
MALZEMELER : 2 tane soğan, 1 kâse iri bulgur, 2 kâse yoğurt, 3 çorba kaşığı toz tarhana, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kahve fincanı çekirdeksiz yeşil zeytin, 1 tatlı kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI : Soğan ince ince kıyılır. Çorba tenceresine koyulur. Bulgur yıkanır, suyu süzdürülerek çorba tenceresine ilave edilir. Üzerine 5 su bardağı su boşaltılarak, orta hararetli ateşte haşlanır. Yoğurt ile toz tarhana 1 su bardağı suda bulamaç haline getirildikten sonra çorbaya akıtılır. Akıtma esnasında çorba, sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım kaynatılan çorba ateşten alınır. Tuz ilave edilerek karıştırılır. ÜZERİ İÇİN; Sos tavasına zeytinyağı koyulur. orta hararetli ateşte kızdırılır. Çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytinler, nane ve kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılıp, kavrulur. Çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bilgi; İri bulgur yerine döğme de kullanılabilir.
|
- Ayvalık Usulü Zeytin Aşı Çorbası - |
|
- Ayvalık Usulü Zeytin Aşı Çorbası - |
|
- Ayvalık Usulü Zeytin Aşı Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder