- Elvan Kız Çorbası - |
MALZEMELER : 2 tane kuru soğan, 1,5 su bardağı sarı mercimek, 1 tane küçük boy dana kol kemiği, 2 tane patates, 2 tane havuç, 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane defne yaprağı, 7 su bardağı su, 1 tane limonun suyu, yeterli miktarda kırmızı biber, karabiber, kuru nane ve tuz HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine, kabukları soyulup, iri doğranmış 1 tane kuru soğan, yıkanmış sarı mercimek, yıkanmış dana kol kemiği, kabukları soyulup, iri doğranmış 2 tane patates, Üzeri bıçak ile kazındıktan sonra yıkanıp doğranmış 1 tane havuç koyulur. Defne yaprağı ilave edilir. Üzerine, 7 su bardağı su boşaltılır. Kaynamaya bırakılır. Pişince, altına çorba tenceresi koyulmuş, ince süzgeçten geçirilir. Tekrar orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; Tavada zeytinyağı ısıtılır. Küçük küpler halinde doğranmış 1 tane kuru soğan ile üzeri bıçak ile kazınıp yıkandıktan sonra rendelenmiş havuç karıştırılarak kavrulur. Kuru nane ve un serpiştirilerek karıştırılır ve kaynamakta olan çorbaya dökülür. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra tekrar süzgeçten geçirilip, 1 taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır. Kırmızı biber, karabiber, limon suyu eklenir. Tuz koyularak ayarlanır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
- Elvan Kız Çorbası - |
- Elvan Kız Çorbası - |
- Elvan Kız Çorbası - |
- Elvan Kız Çorbası - |
- Elvan Kız Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder