11 Eylül 2017 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TERBİYELİ DONDURULMUŞ KARİDES ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak veya Ilık Çorba -


- Terbiyeli Dondurulmuş Karides Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 1 tane küçük boy domates, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 4 su bardağı içme suyu, 200 gr. dondurulmuş mini karides, 1 tatlı kaşığı un, yeterli miktarda karabiber ve tuz  TERBİYESİ İÇİN ; Yarım limonun suyu, 1 tane yumurta sarısı  ÜZERİ İÇİN ; 4-5 tane tere yaprağı   HAZIRLANIŞI : Kuru soğanın kabukları soyulur. yıkanıp kurulandıktan sonra rendenin büyük tarafı ile rendelenir. Domates yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine kesilir. çekirdekleri çıkarılır. Rendenin büyük tarafı ile rendelenir. Çorba tenceresine 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Isınınca rendelenmiş kuru soğanlar ilave edilir. Soğanlar sararıncaya kadar karıştırılarak kavrulur. Un serpiştirilir ve kavurmaya devam edilir. Salça koyulur ve biraz karıştırıldıktan sonra rendelenmiş domatesler ilave edilir. Domatesler suyunu salıp biraz çekinceye kadar karıştırılarak kavurmaya devam edilir. Domatesler biraz pişince, su boşaltılır, karabiber ve tuz serpiştirilir, karıştırıldıktan sonra kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta; tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyulur ve ısıtılır. Isınınca dondurulmuş karidesler buzdolabından alınır, ambalajından çıkarılır ve ısınan zeytinyağına boşaltılır. 1-2 dakika karıştırılarak pişirilir. Dondurulmuş karidesler pişerken su salarlar. Çorba tenceresindeki su kaynayınca, tavadaki karidesler delikli bir kaşık ile toplanıp, çorba tenceresine ilave edilir. Suyu kullanılmaz. Bir taşım kaynatılır. TERBİYESİ İÇİN ;  Yumurta sarısı ile yarım limonun suyu çırpılarak karıştırılır. Pişen Çorbanın suyundan birkaç kaşık alınıp terbiyeye ilave edilip karıştırılarak, terbiye ılındırılır ve pişmekte olan çorbanın ateşi kısılır. Hazırlanan terbiye çorbaya sicim gibi yavaşça akıtılırken çorba, sürekli olarak karıştırılır. Kısık ateşte 1-2 dakika tutulduktan sonra çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilip ayarlandıktan sonra çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ İÇİN; Tere yaprakları yıkanıp kurulandıktan sonra incecik doğranarak, çorbaların üzerine serpiştirilir. Sıcak veya ılık servis yapılır.    Afiyet olsun.
- Terbiyeli Dondurulmuş Karides Çorbası -

- Terbiyeli Dondurulmuş Karides Çorbası -
 
- Terbiyeli Dondurulmuş Karides Çorbası -

- Terbiyeli Dondurulmuş Karides Çorbası -
                                                                                                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder