10 Eylül 2017 Pazar

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBA YANI - BAHARATLI KARECİKLER - ( 6 kişilik ) - Ilık Servis -


- Baharatlı Karecikler -

   MALZEMELER :  2 tane yumurta + 1 yumurta beyazı, 3 su bardağı un, 1 çorba kaşığı süzme yoğurt, yarım çay bardağı zeytinyağı, birkaç dal dereotu, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 1-2 tutam kimyon ve karabiber, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un  ÜZERİ İÇİN ; 1 tane yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt, yarım tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber   HAZIRLANIŞI :  Cam yoğurma kabına 2 su bardağı un elenir. Kabartma tozu, tuz, kimyon, karabiber, acı kırmızı pul biber koyularak, karıştırılır ve ortası havuz şeklinde açılır. Bu havuza, 2 yumurta ve üzerine sürmek için ayrılan yumurta sarısının beyazı, süzme yoğurt, zeytinyağı koyulur. Havuz içindeki malzemeler karıştırıldıktan sonra havuz kenarındaki unlar yavaş yavaş havuza çekilerek, yoğurma işlemine devam edilir. Yıkanıp ince ince doğranan dereotları koyulur. 1 su bardağı un yavaş yavaş elenip ilave edilirken, hamur iyice yoğrulur. Fırın 200 derecede ısıtılır. Yoğrulan hamurun üzeri kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir. Tezgaha un elenir. Üzerine hamur koyulur ve merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Unlanmış mini kare kalıpla kesilir. Kalıp yoksa unlanmış bıçak ile de kesilebilir. Kesilen hamurlar, yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. ÜZERİNE ; Yumurta sarısı, yoğurt, zeytinyağı kap içinde çırpılır ve minik kareciklerin üzerine sürülür. Üzerine acı kırmızı toz biber serpilir ve fırına verilir. Önce alt sonra üst konumunda kontrollü olarak yaklaşık 20-30 dakika pişirilir. Pişince, fırından çıkarılır. Servis kabına dizilen baharatlı karecikler, hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, ılık servis yapılır.    Afiyet olsun.                                                                                                                                                      
- Baharatlı Karecikler -

- Baharatlı Karecikler -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder