18 Eylül 2017 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - MOR HAVUÇ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Mor Havuç Çorbası -

   MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 1 diş sarımsak, 3 tane mor havuç, 1 tane küçük boy patates, 8 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, 1 çay kaşığı yenibahar ve tuz   ÜZERİ İÇİN; 3-4 tane maydanoz veya dereotu yaprağı ( taze reyhan yaprağı da olabilir ), isteğe bağlı olarak 1-2 tutam çörek otu ve susam   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. İri iri doğranarak çorba tenceresine koyulur. Sarımsağın kabuğu soyulur ve bütün olarak çorba tenceresine eklenir. Mor havuçlar bol su ile iyice yıkandıktan sonra 2-3 cm. aralıklarla daire biçiminde doğrandıktan sonra çorba tenceresine koyulur. Patatesin kabukları soyulup yıkandıktan sonra iri parçalar halinde doğranarak çorba tenceresine ilave edilir. Çorba tenceresine koyulan malzemelerin üzerine su boşaltılır. Orta hararetli ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşayan malzemeler, el blenderinden geçirilerek, püre haline getirilir. Sızma zeytinyağı ilave edilir. Sıcak su ilavesi ile çorbanın kıvamı ayarlanır. Yenibahar ve tuz serpiştirilir. Bir süre karıştırılarak, daha sonra da karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Çorba pişince ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİ ;  Maydanoz, dereotu veya taze reyhan yaprakları ile süslenir. İsteğe bağlı olarak, 1-2 tutam çörekotu ve susam serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                       
- Mor Havuç Çorbası -

- Mor Havuç Çorbası -

- Mor Havuç Çorbası -

- Mor Havuç Çorbası -
- Mor Havuç Çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder