- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 tane patlıcan, 1 tane kabak, 4-5 tane yeşil sivri biber, 1 tane havuç, 2 tane mor havuç, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 7 su bardağı su veya et suyu, 1-2 tutam kimyon, yeterli miktarda kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Dereotu, maydanoz, 1 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt veya yoğurt kaymağı HAZIRLANIŞI ; Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Küp küp doğranır. Patlıcanın kabukları alacalı soyulur. Daire şeklinde doğranır. Tuzlu suda bekletilir. Kabağın ve havucun kabukları bıçak ile kazınır. Yıkandıktan sonra daire şeklinde doğranır. Mor havucun üzeri kazınır. Yıkanır ve daire şeklinde doğranır. Çorba tenceresine zeytinyağı koyulur. Orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar ilave edilir ve karıştırılarak, kuru soğanlar hafifçe sararıncaya kadar kavrulur. Tuzlu suda bekletilen doğranmış patlıcanların suyu sıkılır ve çorba tenceresine koyulur. Doğranmış kabaklar ile havuçlar da çorba tenceresine koyulur. Yeşil sivri biberlerin sap ve tohumları çıkarılır ve irice doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Kimyon, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz serpilir. Sebzeler 1-2 dakika karıştırılarak kavrulduktan sonra üzerine, su veya et suyu boşaltılır. Karıştırılır. Tencerenin kapağı yarım kapatılır ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sebzeler yumuşayınca, ateş kısılır. Sebzeler el blenderinden geçirilerek, ezilir. Çorbanın kıvamı, gerekiyorsa ılık su ilavesiyle ayarlanır. 1-2 taşım daha kısık ateşte pişirilen çorba, ateşten alınır. Çorba kâselerine pay edilir. ÜZERİ ; Maydanoz, dereotu, çırpılmış yoğurt veya yoğurt kaynağı ile süslendikten sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Bilgi; Dövülmüş sarımsak ile sirkenin karıştırılması ile elde edilen sos da bu çorbaya ayrı bir lezzet vermektedir.
- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
- Mor Havuçlu Sebze Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder